Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Благодійники передали житомирським лікарням медикаменти

Благодійники передали житомирським лікарням медикаменти

Новини лікарні    28 Квітень, 2017
Благодійники передали житомирським лікарням медикаменти
Благодійники передали житомирським лікарням медикаменти
Благодійники передали житомирським лікарням медикаменти
Благодійники передали житомирським лікарням медикаменти
Благодійники передали житомирським лікарням медикаменти
Благодійники передали житомирським лікарням медикаменти
 

Благодійники передали житомирським лікарням медикаменти



На кожній з коробок позначка з номером лікарні, всередині – дорогі ліки, яких вкрай потребують пацієнти Житомира та області. Допомогу на суму більш як 10 млн грн уже вп’яте до Житомира привозять представники благодійного фонду «ФАРМВАРТА».

Вони зізнаються доправити мали ще два тижні тому, втім зробити цього не змогли через бюрократичні проблеми на митниці. Щоб зрушити ситуацію, довелося звертатися до нардепа Борислава Розенблата, який, крім усього, особисто проконтролював, аби медикаменти безперешкодно і вчасно потрапили до житомирських лікарень.

«Деякі онкологічні препарати потребують особливого температурного режиму. От ви бачите термобокси. Без цих термобоксів препарат не може хнаходитися навіть 10 хвилин, тому що можуть бути проблеми, він може просто зіпсуватися. Вчора пан Борислав спершу надіслав одну машину, доки ми шукали термобокси, надіслав другу машину, швидко їх забрали і у Житомир ця машина з наших складів поїхала. Для мене це вчинок дуже серйозний, тому що піклуєшся не про себе, а піклуєшся про людей», – розповів засновник благодійного фонду «ФАРМВАРТА» Денис Шевченко.

У десятках коробок – ліки від застуди, антибіотики, препарати для вагітних, молодих мам, а також онкохворих.

«Сьогодні ми три всеукраїнських акції впроваджуємо. Це акція “Весна без хвороб”. Ви знаєте, що погодні умови такі, що люди похворіли знову. Це антибіотики трьох видів, досить вартісні антибіотики, широкого спектру: від запалення легенів, і менінгіти, і урологія. Друга частина, це дуже важливо – це онкологія. Пан Розенблат минулого разу попросив нас звернути дуже серйозну увагу на онкопрепарати. Ми звернули увагу і ось грн., по 2,5 тис. І треті – це препарати, які допомагають відновити шлунок після вживання антибіотиків. Ну і ліки для молодих матусь – перинатальний центр, і лікарні зможуть його забрати», – зазначив Денис Шевченко.

Борислав Розенбрат розповідає, мало не щодня до нього звертаються родичі людей, яким бракує грошей на лікування, тож він як ніхто інший знає проблеми пацієнтів Житомира та області.

«Ви знаєте, я не буду даватися у політику, розповідати про медичну реформу, про соціальні реформи, про те, що у людей не вистачає на життєво необхідні речі, але разом, коли є спонсори і коли є люди з добрим серцем, ми спільними зусиллями допоможемо нашим людям, щоб вони мали можливість хоч би лікуватися. Буває таке, що ліки приходять на митні склади і не можуть ні розмитнитись, ні пройти якісь комісії. Якісь там наради, все інше, а люди потребують сьогодні цих ліків», – зазначив народний депутат України Борислав Розенблат, і подякував усім, хто долучився до цієї справи.

Представники міської ради переконують, отримати необхідні препарати у лікарнях міста житомиряни зможуть абсолютно безкоштовно.

«Переважно, ці медикаменти, які ми сьогодні отримуємо, – це стаціонар. Пацієнти можуть безкоштовно отримати ці ліки, адже це благодійна допомога. Якщо пацієнт потребує цих препаратів, він їх отримає. На сьогодні ми отримали дуже багато якісних препаратів. Це препарати дійсно дієві, це велика допомога в першу чергу і пацієнтам. Якщо лікар призначає, ми доводимо до пацієнта, що у нас є ці препарати і ми вам це призначимо», – розповіла начальник управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Марія Місюрова.

За 8 місяців благодійний фонд «ФАРМВАРТА» за сприяння Борислава Розенблата передав медичним закладам Житомира та області ліків на 17,5 млн грн. Утім, переконують, допомагатимуть і надалі, допоки у цьому є потреба.