Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → ЧОРНОБИЛЬ:ХТО Й НІШО НЕ ЗАБУТЕ!

ЧОРНОБИЛЬ:ХТО Й НІШО НЕ ЗАБУТЕ!

Новини лікарні    31 Серпень, 2015
 

Минуло майже тридцять років, як про­лунав вибух на Чорнобильській атомній електростанції, а відлуння віднього ми чуємо і досі. Ми навчилися жити з цією бідою і ніколи не забуваємо своїх героїв!



24 квітня в стінах Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського вшановували медичних працівників Жи­томирщини, які допомагали ліквідаторам аварії на ЧАЕС в 1986 році.

Євгенія Дончева, директор фонду «За­ручники Чорнобиля» представила давніх друзів, які завітали до нас з Японії і вже багато років виступають благодійниками для Житомирщини. Це Хара-сан, голова ради директорів організації «Чорнобиль-Тюбу», Томура-сан, яка першою висловила підтримку житомирянам і запропонувала допомогу, і Такеучі-сан, перекладач.

Головний лікар Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гер­бачевського Богдан Богданович Леськів зустрів гостей словами підтримки і подяки: - Я думаю, немає у світі людини, яка би зі співчуттям не прийняла те, що відбулося у вашій країні, коли сталася аварія на атомній станції на Фукусімі. Ми дякуємо вам за те, що в тяжкі часи в 1986 році ви простягнули нам руку допомоги. Ваша присутність тут засвідчує, що ваш народ підтримує українців. Для нас дуже важли­во усвідомлювати, що ми не самі. Я'дякую вам і сподіваюсь на подальшу співпрацю.

Леонід Олександрович Антонюк, голова добровільної асоціації «Дзвони Чорноби­ля» подякував японським гостям за їхню підтримку:

- Мені дуже приємно бачити цих людей в Україні. Я їм дуже дякую за турботу, яку вони проявляють по відношенню до нас. Маючи свою трагедію на Фукусімі, вони не забувають про нас. Ніхто стільки нам не до­помагав, як друзі з Японії. Коли вже всі по­троху починають забувати трагедію Чорно­биля, ці люди про нас ніколи не забувають і щороку 26 квітня до нас приїжджають.

Леонід Олександрович вручив нагоро­ди медичним працівникам з Житомира, які надавали медичну допомогу ліквідаторам аварії на ЧАЕС, а також водіям карет швидкої допомоги, які в ті страшні дні ви­возили потерпілих із зони ураження.