Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Нестандартна ситуація: в хірургічному відділенні житомирської обласної лікарні народилася дитина

Нестандартна ситуація: в хірургічному відділенні житомирської обласної лікарні народилася дитина

Новини лікарні    3 Січень, 2023
 

   



 

Хірурги Житомирської обласної лікарні діагностували у Юлії Ващенко, яка була на сьомому місяці вагітності, непрохідність кишківника. Після операції стан жінки погіршився. Маму і дитину рятували спільно з лікарями обласного перинатального центру, розповів Суспільному медичний директор Житомирської обласної лікарні Віталій Хоменко.

 

За його словами, про те, що стан прооперованої пацієнтки погіршився, повідомив черговий хірург.

"Десь приблизно о пів на другу ночі був дзвінок чергового хірурга. Близько тридцяти хвилин у нас зайняв таймінг доїзду сюди. Ми також запросили наших колег з перинатального центру", – каже Віталій Хоменко.

Порадившись, лікарі вирішили провести пацієнтці кесарів розтин, розповів завідувач хірургічного відділення обласної лікарні Віктор Перепелиця.

"Два акушери-гінекологи, дитячий анестезіолог, педіатр, акушерка і хірургічна бригада працювали всі гуртом, – каже лікар. – Народилася дівчинка вагою один кілограм шістсот п'ятдесят грамів та на зріст 40 сантиметрів. Одразу після пологів дитина була перевезена до обласного перинатального центру, а мама залишилася у нас в реанімації під спостереженням хірургів та акушерів-гінекологів".

Коли Юлію виписали з лікарні, вона разом із чоловіком Андрієм поїхала відвідати доньку, яку назвали Вікторією.

Дитина має чути мамин голос та відчувати тепло її рук, каже Юлія.

"Коли це все сталося – і за дитину переживала, і за себе, тому що ніхто не думав, що все так швидко станеться і що взагалі таке може статися", – розповідає Юлія Ващенко.

"Дуже сильно хвилювалися, переживали, тримали кулачки за дружину, дитинку, – каже Андрій, чоловік Юлії. – Ми не показували свого хвилювання. Дякуємо, що все було організовано, один одного підтримали і в нас з`явилося таке сонечко-ангелочек".

Ситуація Юлії Ващенко – дуже нестандартна, каже завідувачка відділення Житомирського обласного Перинатального центру Марина Тищенко. Бо тут поєдналася складна хірургічна патологія з вагітністю.

"Це складнощі діагностики, складнощі ведення цієї вагітної. Незважаючи на всі труднощі, ми маємо здорову, хай і недоношену, дитину. Мама зберегла лактацію, і будуть разом привчатися один до одного, рости, набирати вагу і готуватися до виписки".