Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → ПИШАЄМОСЬ НАШИМИ МЕДСЕСТРАМИ!

ПИШАЄМОСЬ НАШИМИ МЕДСЕСТРАМИ!

Новини лікарні    2 Листопад, 2015
 

В Луцьку за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, Асоціації медичних сестер Волині “Милосердя” відбувся IX Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер “Ескулап-професіонал-2015”. Участь у ньому взяли представники 20 областей України.



На відміну від 2014 року, цього і річ були й учасниці від Донецької та Луганської областей (Донеччину представляла медсестра з міста Краматорськ, Луганщину - з Волновахи). Право захищати професійну майстерність медсестер Житомирщини вже другий рік поспіль отримує обласна клінічна лікарня імені О.Ф.Гербачевського

- перев'язувальна медична сестра відділення кістково-гнійної хірургії Анфіса Петрівна Коровчук здобула почесне п'яте місце.

- Наша Анфіса - досвідчена медсестра, до того ж дуже активна – бере участь у всіх конкурсах, які проводяться в лікарні, й завжди виборює призові місця, - розповіла заступник головного лікаря з медсестринства обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського, голова Асоціації медичних сестер Житомирської області Світлана Сергіївна Тевс.

- Тож її виступом ми надзвичайно задоволені, адже вона показала всій Україні, що медсестринська громада Житомирщини має високий професійний рівень. Хочу наголосити,що такі конкурси навіть і в нинішній непростий час потрібні - для обміну досвідом, для підвищення престижу професії, зацікавленості нею, для здобуття нових знань, практичних умінь та навичок - щоб ми знали, куди нам треба прагнути, чого досягнути.

- Брати участь у конкурсі такого рівня, звісно, було досить непросто, - додала Анфіса Петрівна Коровчук. - Перш за все через хвилювання - чи ж усе вийде добре, чи вдасться мені відстояти честь області - її медсестринської громади. Це - надзвичайно велика відповідальність, тому не хотілось, як мовиться, пасти задніх.

Тож у першому турі в тестуванні з різних дисциплін - хірургії, педіатрії, терапії, акушерства та гінекології, невідкладних станів (за скаргами пацієнта треба було встановити діагноз і надати невідкладну допомогу) - наша конкурсантка з максимальних можливих 100 балів набрала 95. Гарно представила свою професійну майстерність і в другому (продемонструвати знання та практичні навички з клінічних дисциплін <<Терапія>>, <<Хірургія>>, <<Педіатрія>>) та третьому (<<Чисті руки>> - правильне оброблення рук насправді досить складний і ауже важливий етап у процесі надання медичної допомоги) турах конкурсу.

- Який із них був найскладнішим? Напевно, другий, - згадує Анфіса Петрівна. - І якщо по педіатрії моя відповідь була найкраща, а клінічна дисципліна «Хірургія» - взагалі для мене, як мовиться, рідна стихія, то з терапією трішки було складно. Але я теж добре відповіла, адже старанне готувалась до конкурсу - мені допомагали викладачі інституту медсестринства, за що їм надзвичайно вдячна. Крім того, точу висловити щиру подяку за розуміння та підтримку Світлані Сергіївні Тевс, головному лікарю нашого закладу Богдану Богдановичу Леськіву та його заступникам, начальнику управління охорони здоров'я ОДА Олександру Михайловичу Торбасу, виконуючому обов'язки завід­уючого відділенням Валерію Павловичу Яковлєву, нашій старшій медсестрі – завжди з розумінням відпускала на тренування. Всім хочу подякувати, хто підтримував, хто вболівав, хто телефонував і говорив: <<Ми за тебе тримаємо кулачки!>>