Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Приміщення для нового ангіографа

Приміщення для нового ангіографа

Новини лікарні    11 Січень, 2019
Приміщення для нового ангіографа
 

У 2018 році, як і обіцяв голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, для Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Гербачевського придбали ангіограф – сучасний апарат для діагностики та лікування патологій судин людського організму.



Наразі тривають ремонтні роботи з облаштування приміщення, де буде розміщений вже другий в області такий апарат.


Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.


«Ангіограф вже доставлений до обласної клінічної лікарні. Придбали сучасний діагностичний апарат за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів. З допомогою ангіографа лікарі зможуть надавати медичні послуги пацієнтам області з гострими інфарктами 24 години на добу, 7 днів на тиждень», – сказав Микола Суслик.


Сучасний ангіограф – це унікальна рентгенівська система, яка дає можливість лікарям оперативно розпізнавати та реагувати на зміни в судинах та тканинах організму людини.


Ангіограф придбали за допомогою системи публічних закупівель за 25,3 млн грн.


Перший в області ангіограф почав функціонувати восени 2017 року, коли відкрили реперфузійний центр при обласній клінічній лікарні.


Завдяки сучасному апарату лікарі змогли лише за перший рік роботи центру врятувати більше 415 життів жителів Житомирщини. При гострому інфаркті міокарда провели 265 операцій, а смертність зменшилася втричі.