Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Разом із Максимом Радуцьким передали антисептик для медичних закладів Житомирської області.

Разом із Максимом Радуцьким передали антисептик для медичних закладів Житомирської області.

Новини лікарні    28 Березень, 2023
 

  




▶️ Провів насичений подіями день у Житомирі. Зустрівся із Віталієм Бунечком, головою Житомирської державної обласної адміністрації та із керівництвом департаменту охорони здоров’я регіону відвідав Обласну клінічну лікарню ім. Горбачевського. 

▶️ Віталію Бунечку передав вантажівку із антисептиком. Наразі медичні заклади регіону регулярно, у великій кількості, закуповують дезінфікуючу речовину та спиртові серветки. Завдяки нашій благодійній допомозі на найближчий час заклади будуть забезпечені антисептиком та зможуть витратити кошти на інші потреби. 

Окремо хочу подякувати Фундації Друзів України в особі Станіслава Луцковича за гуманітарну допомогу для Житомира.

▶️ У лікарні ім. Горбачевського відвідали відділення трансплантації. 

➡️ У 2019 році за ініціативи нашого Комітету були ухвалені законодавчі зміни, які дозволили активно розвивати галузь трансплантології. Якщо раніше величезні суми виділялися на проведення операцій за кордоном, то тепер їх роблять в Україні, удвічі-тричі дешевше, ніж, наприклад, в Індії. Навіть в умовах війни за минулий рік в нашій країні проведено рекордну кількість операцій із пересадки органів: 384 трансплантації, що на 20% більше, ніж 2021-го. 

➡️ Лікарня ім. Горбачевського – приклад успішного медичного закладу, який, в тому числі, займається розвитком цієї галузі медицини. У лікарні 250 пацієнтів із нирковою недостатністю, які регулярно проходять процедуру гемодіалізу. Якщо провести такому пацієнту пересадку нирки, то він повернеться до нормального життя. 

➡️ В лікарні на обліку є пацієнти, яким провели трансплантацію і підтримують у післяопераційний період. Під час нашого візиту у палаті відділення був пацієнт, який 15 років перебував на гемодіалізі. Чотири дні тому йому пересадили нирку. Чоловік навіть вже не пам’ятає, я жити без діалізу. А завдяки трансплантації за декілька тижнів зможе забути про цю процедуру назавжди.      

➡️ Наразі у лікарні проводять трансплантації серця, печінки та нирок. Заклад має у штаті трансплант-координатора, уклав договори із 12 районними лікарнями на випадок, якщо до них доставлять донорів органів. У планах медиків провести ремонт приміщень, щоб створити умови для проведення  трансплантації кісткового мозку пацієнтам. 

➡️ До речі, обласна лікарня знаходиться у переліку програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». На 2022 рік був розроблений проєкт реконструкції та передбачені кошти у бюджеті, однак через війну ремонт корпусів лікарні довелося відкласти. Впевнений, що після перемоги над ворогом цей проєкт буде обов’язково реалізований.