Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → В обласній клінічній лікарні дотримуються стандартів чистоти, безпеки та гігієни

В обласній клінічній лікарні дотримуються стандартів чистоти, безпеки та гігієни

Новини лікарні    30 Жовтень, 2019
В обласній клінічній лікарні дотримуються стандартів чистоти, безпеки та гігієни
 

29 жовтня 2019 року колективу відділення інвазивних методів діагностики та лікування обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського вручили сертифікат «Чиста лікарня безпечна для пацієнта», що свідчить про забезпечення високого рівня гігієни на робочих місцях, налагоджену систему прибирання, знезараження інструментів, поводження з деззасобами, медичними відходами тощо. Це вже одинадцяте відділення цього лікувального закладу, яке отримало таку відзнаку.



Всеукраїнський проєкт «Чиста лікарня безпечна для пацієнта», який стартував в Україні у травні 2012 р., проводиться за ініціативою Асоціації «Служба організації інфекційного контролю» та Асоціації медичних сестер України. Щоб отримати цей статус, відділення має пройти гігієнічний аудит, навчання персоналу, встановлення необхідних аксесуарів та контроль за виконанням рекомендацій. Згодом СОІК проводить повторний аудит нагороджених закладів щодо дотримання стандартів інфекційного контролю.

Успішно пройшов планову перевірку на відповідність умовам проєкту «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» і отримав відповідний сертифікат колектив неврологічного відділення з блоком інтенсивної терапії для надання допомоги пацієнтам з ГПМК обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

Відповідність стандартам чистоти, безпеки та гігієни підтвердила цього ж дня і філія відділення гемодіалізу ОКЛ у м. Житомирі.

Почесні відзнаки медпрацівникам вручила представниця Асоціації «Служба організації інфекційного контролю» Людмила Катреча, яка побажала їм не зупинятись на досягнутому, а крокувати до нових висот, адже безпека умов праці для медичного персоналу та перебування пацієнта є одним з критеріїв надання якісної медичної допомоги. Затим вона провела конференцію для медичних сестер, на якій було розглянуто теми сучасних методів знезараження виробів медичного призначення, системи поводження з медичними відходами і надання першої меддопомоги при ВІЛ-інфекції.