Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → В обласній консультативно-діагностичній поліклініці працює кабінет ендокринної гінекології

В обласній консультативно-діагностичній поліклініці працює кабінет ендокринної гінекології

Новини лікарні    19 Січень, 2017
 

В обласній консультативно-діагностичній поліклініці працює кабінет ендокринної гінекології, в якому проводить прийом лікар акушер-гінеколог  вищої категорії Груба Валентина Борисівна.



Гінеколог-ендокринолог – це спеціаліст, який проводить діагностику та лікування хвороб, які зв’язані  із порушенням продукції гормонів в органах і тканинах організму та вплив цих гормонів на репродуктивну систему жінки любого віку (в підлітковому періоді, репродуктивному періоді, в періоді менопаузи та постменопаузи).

Гінеколог- ендокринолог лікує хвороби, які повязані із порушенням гормональної регуляції репродуктивної системи жінки, а саме:

-Дисменорея (болі та дискомфорт під час місячних)

-Амонорея (відсутність місячних)

-Предменструальний синдром

-СПКЯ (синдром полікістозних яєчників)

-Непліддя ендокринного генезу

-Гіперпролактинемія

-Ендометріоз

-Фіброміома матки

-Гіперплазія ендометрію

-Клімактеричний синдром із його різноманітними проявами, в тому числі і порушення менструальної функції в період пре менопаузи

-Порушення менструальної функції у жінок різного віку

До гінеколога-ендокринолога потрібно звертатися і у випадку підвищеного росту волосся на шкірі обличчя та інших ділянках тіла та появи вугрів на обличчі, тому що такі зміни виникають у жіночому організмі при надлишку чоловічих статевих  гормонів.

В умовах стресу все частіше у жінок передчасно наступає виснаження функції яєчників, що супроводжується порушенням менструального циклу (скудні нетривалі місячні із затримками або маткові кровотечі) та симптомами естрогенної недостатності, які нагадують клімактеричні прояви (приливи жару до голови, пітливість, дратівливість, перепади настрою, приступи серцебиття, перепади тиску, болі в суглобах, частий сечопуск та ін.). Щоб нормалізувати ці процеси , необхідно звернутися на прийом до гінеколога-ендокринолога, який призначить адекватне лікування.

Крім того, консультація гінеколога-ендокринолога необхідна жінкам, які не планують вагітність, для підбору засобу контрацепції, адже при цього потрібно врахувати всі індивідуальні особливості стану здоров’я жінки.

В своїй роботі гінеколог-ендокринолог використовує найсучасніші методи діагностики жіночих хвороб: дані ультразвукового обстеження, кількість гормонів в крові та сечі, біохімічних показників, генетичних досліджень, кольпоскопії. Лікування гінекологічних захворювань проводиться тільки після повного комплексного обстеження жінки з урахуванням її індивідуальних особливостей на основі розроблених сучасних протоколів та стандартів лікування з урахуванням досягнень доказової медицини.