Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → В обласній лікарні завершують реконструкцію 2 відділень

В обласній лікарні завершують реконструкцію 2 відділень

Новини лікарні    4 Квітень, 2019
В обласній лікарні завершують реконструкцію 2 відділень
 

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Гербачевського завершені будівельні роботи у 2 відділеннях – реанімації та анестезіології №2 і інтенсивної терапії для післяопераційних хворих №2. Відділення розраховані на 13 місць.



Про це повідомив головний лікар Богдан Леськів сьогодні, 4 квітня.

За його словами, реконструкцію у приміщеннях на 1 поверсі під відділення розпочали восени 2018 року і підрядник швидко завершив будівельні роботи. Адже вже на 98% відділення готові.

«Будівельні роботи уже майже завершили, підрядник допрацьовує дрібниці. Уже закуплені та завезені меблі, наразі чекаємо на обладнання. Загалом на 1 поверсі у нас буде два відділення по 6 ліжок – реанімації та анестезіології №2, інтенсивної терапії для післяопераційних хворих №2», – розповів головний лікар.

Реконструкція відділень здійснюється за кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. У 2018 році вже використали 16,5 млн грн, в обласному бюджеті у 2019 році передбачили ще 15,6 млн грн.

Богдан Леськів додав, що окрім місць у відділеннях, буде ще окрема палата із 13-им ліжком – детоксикаційний центр.

«Ми вперше запускаємо в області, яких і Україні небагато. Це окрема палата із спеціальним апаратом для пацієнтів із гострим отруєнням, внаслідок чого у них може наступити ниркова недостатність. І саме тут ми зможемо рятувати таких пацієнтів», – наголосив головний лікар.