Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Відбулося засідання колегії управління охорони здоров'я ОДА

Відбулося засідання колегії управління охорони здоров'я ОДА

Новини лікарні    13 Жовтень, 2015
 

18 вересня в Житомирському інституті медсестринства під головуванням начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олександра Торбасата за участі начальника головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області Олександра Волкова, в.о. заступника начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктора Лучківа, голови обкому профспілки працівників охоро­ни здоров'я Алли Супряги відбулося засідання колегії управління охорони здоров'я облдержадміністрації.



У засіданні також взяли участь члени колегії, керівники ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, центрів ПМСД обласнихлікувально-профілактичнихнавчальних медичних і фармацевтичного закладів, санітарно-епідеміологічної служби міст і районів області, начальники управлінь і відділів охорони здоров'я міст і районів області, головні штатні та обласні позаштатні спеціалісти (дорослі та дитячі). 

Згідно з порядком денним розглянуто стан імунізації дітей проти поліомієліту та підготовки до проведення екстреної імунізації. Заслухавши та обговоривши доповідь заступника головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні з організаційно-методичної роботи Оксани Лук'яненко, виступи начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергія Березовського та головного спеціаліста головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби області Тетяни Лутай, колегія, зокрема, відмітила, що   у зв'язку з нестабільним постачанням імунологічних препаратів потрібно суттєво покращити роботу по плануванню щеплень, раціональному використайню імунобіологічних препаратів; економно використовувати мультидозові    вакцини БЦЖ, ОПВ, КПК; контролювати організацію належних умов для проведення вакцинації, своєчасний ремонт холодильного обладнайня та забезпечення «холодового ланцюга».

Завідуючий кардіохірургічним центром обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Анатолій Матвійчук проаналізував роботу центру.

Про організацію навчання лікарів-інтернів на базах лікувально-профілактичних закладів йшлося у виступі завідувачки сектору кадрової роботи управління охорони здоров'я ОДА Людмили Білошицької.

В.о. заступника начальника управління охорони здоров'я ОДА Віктор Лучків доповів про виконання протоколу 9 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 03 вересня 2015 року.

Колегією розглянуто стан та шляхи поліпшення надання дерматовенерологічної допомоги в області, про що доповідав головний лікар обласного шкірно-венерологічного диспансеру Анатолій Фомюк.

Розглянуто стан харчування в закладах охорони здоров’я відповідно до вимог наказу МОЗ України від 29.10.2013 №931 "Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи України", про що колегію інформувала обласний позаштатний дієтолог Світлана Іваницька.