Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → До кінця року Житомирська обллікарня планує купити комп’ютерний томограф за 12 млн грн, щоб «розвантажити» МРТ.

До кінця року Житомирська обллікарня планує купити комп’ютерний томограф за 12 млн грн, щоб «розвантажити» МРТ.

Новини лікарні    12 Грудень, 2016
 

Житомирська обласна клінічна лікарня має намір до 31 грудня 2016 року придбати у київської компанії «УМТ+» комп’ютерний томограф вартістю 11 млн 997 тисяч гривень.



Договір про закупівлю товарів за державні кошти укладений 5 грудня 2016 року, оголошення опубліковане на порталі електронних закупівель ProZorro.

У торгах, крім переможця, брала участь інша київська компанія – «Протек Солюшнз Україна», пропозиція якої була вищою на 103 тисячі гривень. Очікувана вартість томографа складала 13 мільйонів гривень з ПДВ.

Закуповуваний апарат має бути мультиспіральним рентгенівським комп’ютерним 32-зрізовим томографом, що забезпечує проведення на високому рівні досліджень всього тіла пацієнтів дорослих та дітей, включаючи дослідження всіх відділів кістково-суглобової системи,  центральної та периферійної нервової системи, органів грудної  та черевної порожнин, судинної системи, позачеревного простору та малого тазу, а також кінцівок.

За умовами договору, ТОВ «УМТ+» має доставити томограф за адресою обласної лікарні до 31 грудня 2016 року. Відомо, що компанія «УМТ+» (перша назва ЗАТ «Укрмедтехніка») постачає ультразвукові апарати, комп'ютерні томографи, ангіографи, рентгенівські системи та магнітно-резонансні томографи японської фірми Toshiba.

На сайті Житомирської облради є інформація про те, що 19 липня 2016 року депутати постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності обговорили депутати питання внесення змін до обласного бюджету на поточний рік, зокрема, узгодили розподіл майже 5 млн грн вільних залишків та понад 44 млн грн від перевиконання обласного бюджету. У повідомленні йшлося, що «майже половина цих коштів будуть спрямовані на медичну галузь, з яких 1,5 млн грн – на придбання ліків для онкохворих, 4,5 млн грн –  на придбання ангіографа та 13 млн грн – на мультиспіральний рентгенівський комп’ютерний томограф для обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського».

«Коментуючи виділення коштів на КТ, голова обласної ради Анжеліка Лабунська зазначила: «Вже йдуть перемовини щодо придбання цього апарату, і він має запрацювати у грудні-січні. Комп’ютерний томограф розвантажить роботу вже працюючого магнітно-резонансного томографа», - написав тоді сайт облради.

Нагадаємо, що церемонії відкриття новопридбаного апарату МРТ у червні 2016 року начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Олександр Торбас відзначив, що «у голови облради (Анжеліки Лабунської) з’явилося бажання купити комп’ютерний томограф. «Місце під нього є, і якщо будуть стояти 2 таких томографа, то це буде повний комплекс», – сказав тоді Олександр Торбас.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2016 року Житомирська облрада погодила виділення 868 тис. грн. на будівництво приміщення в обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського для встановлення комунального магнітно-резонансного томографа. За виділення грошей депутати проголосували на сесії 15 жовтня 2015 року. У грудні 2015 року громадськість запевнили, що МРТ може бути встановлений у лютому 2016 року. 3 лютого 2016 року приміщення для встановлення комунального МРТ в Житомирській обласній лікарні було повністю готове до роботи.