Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Лікарні Житомира отримали від «Українського фонду благодійництва» партію ліків та дефібрилятори

Лікарні Житомира отримали від «Українського фонду благодійництва» партію ліків та дефібрилятори

Новини лікарні    21 Лютий, 2018
Лікарні Житомира отримали від «Українського фонду благодійництва» партію ліків та дефібрилятори
 

 

Лікарні Житомира отримали від «Українського фонду благодійництва» партію ліків та дефібрилятори

 



 Від ранку в «Українському фонді благодійництва», що у Житомирі, начмеди та головні лікарі міських та обласних лікарень стоять у черзі. Усі вони вкотре приїхали за порцією благодійної меддопомоги. Тут і ліки, зокрема, знеболюючі, ліжечка для відділень дитячої лікарні, й десятки наборів з бахілами та іншими розхідними матеріалами. Та чи не найдорожчий пакунок – два дефібрилятори, які вже сьогодні поїдуть до обласної лікарні Гербачевського.

«В залежності від комплектації ціна такого апарату починається від 100 тис. грн, є 150 тис. грн, 200 тис. грн. Ці апарати потрібні для відділення реанімації. У нас на сьогоднішній день в обласній лікарні 76 реанімаційних ліжок, десь близько 15 таких дефібриляторів вже є, але їх все одно недостатньо. Нам потрібно близько 30», - каже головний лікар обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

За минулий рік, каже голова «Українського фонду благодійництва» пані Леся, такої медичної та гуманітарної допомоги надали на понад мільйон гривень.

«1 млн 280 тис. грн надала благодійної та гуманітарної допомоги через мій фонд для малозахищених верств населення, лікарень. На 800 тис. грн лікарських засобів дав БФ «Здорова нація». Усе інше «Ліга благодійників», «Відкрите серце» і «Благо», - розповідає голова правління БО «Український фонд благодійництва» Леся Морозова.

«Це суттєві ліки, які ідуть переважно в реанімації, інфекційне відділення, вони коштують дорого, і ми робимо їх доступними», - додає волонтер БФ «Здорова нація» Олексій Коба.

Волонтери «Здорової нації» розповідають: їхня програма «Аптека взаємодопомоги» працює в більш як 10 регіонах України, в рамках якої минулоріч передали благодійних ліків на близько 15 млн грн. Волонтери діляться: цього року ще планують запустити програму для хворих на гепатит С.

«Зараз показник, який всі приховують в країні, оскільки немає тієї статистики, ця цифра перебільшує 10% населення України. Тому проблема є, це смертельна хвороба. Коли люди дивляться смерті у вічі, коли у них немає можливості навіть придбати ті ліки, адже курс лікування дуже дорогий. Тому ця проблематика у нас в пріоритеті», - ділиться волонтер БФ «Здорова нація» Олексій Коба.

Волонтери «Українського фонду благодійництва» контролюють, аби усі ліки та обладнання, які видають медзакладам, використовувалися за призначенням та були безкоштовними для пацієнтів. І поки, каже пані Леся, умови фонду ніхто не порушував.

www.youtube.com/watch