Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Обласна лікарня отримала в подарунок від благодійників дороговартісне медичне обладнання

Обласна лікарня отримала в подарунок від благодійників дороговартісне медичне обладнання

Новини лікарні    17 Травень, 2017
Обласна лікарня отримала в подарунок від благодійників дороговартісне медичне обладнання
 

Обласну клінічну лікарню ім. О.Ф. Гербачевського 17 травня відвідали представники нідерландської організації  «Фонд допомоги Східній Європі»  та голова  благодійного фонду «Хлібний дім» Аркадій Маргуліс.



Гості із Нідерландів подарували лікарні електронно-оптичний перетворювач (ЕОП) .

Головний лікар Богдан Леськів пояснив, що даний пристрій - це електронно-оптичний перетворювач з рентгенівською С-дугою дає можливість проводити операції під рентген- наведенням в реальному часі.

«Це надсучасне обладнання, - зазначив головний лікар, - В Україні  вартість такого апарату  разом з рентген прозорим столом складає приблизно 4,5 мільйони гривень».

Подякував благодійникам і голова обласної ради Володимир Ширма.

«Минулого року на нашу обласну лікарню  з обласного бюджету було виділено 57 мільйонів гривень. У нас на меті створити надпотужний медичний заклад третього рівня», - повідомив у розмові з голландцями голова ради.

Також благодійникам показали нові апарати КТ та МРТ, «чорнобильське» відділення, сучасний лабораторний корпус та приміщення, в якому буде розміщено інфарктний центр, де наразі проходять ремонтні роботи.

Зазначимо, що минулого року обласна лікарня отримала від «Фонду допомоги Східній Європі»  ендоскопічну відеостійку вартістю 2 мільйона 500 тисяч гривень, мікроскоп для нейрохірургічного відділення вартістю 85 тисяч євро та мікроскоп для ЛОР-відділення вартістю 25 тисяч євро, багатофункціональні ліжка, матраси, миючі засоби.