Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Володимир Ширма: Наближаємо медицину Житомирщини до сучасних світових стандартів

Володимир Ширма: Наближаємо медицину Житомирщини до сучасних світових стандартів

Новини лікарні    14 Червень, 2019
Володимир Ширма: Наближаємо медицину Житомирщини до сучасних світових стандартів
 

В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського 14 червня в урочистій атмосфері відкрили нову операційну, де встановлено агіографічну систему нейро-кардіологічного спрямування.

Ангіографічну систему Infinix-ISkyINFX-8000C виробництва Японії придбали наприкінці 2018 року за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів .



Загальна вартість апаратури складає 25 млн. 360 тис.грн. З них понад 11 млн.грн  - це кошти ДФРР, 7 млн.грн – кошти обласного бюджету,  а решта  - кошти місцевих бюджетів області.

Разом із головним лікарем Богданом Леськівим новий ангіограф відкрили голова обласної ради Володимир Ширма та голова облдержадміністрації Ігор Гундич.

«Відкриття операційної з ангіографом дозволить розширити спектр та об’єм оперативних втручань, реалізувати державну політику щодо забезпечення вчасної та високоякісної допомоги пацієнтам краю і наблизити медицину Житомирщини до сучасних світових стандартів», - зазначив Володимир Ширма під час заходу.

В обласній клінічній лікарні це вже другий ангіограф. Перший такий апарат був закуплений ще у 2009 році, він працює цілодобово зі значним перевантаженням.

Другий ангіограф дасть можливість лікарям додатково виконувати щорічно:

-        біля 500 стентувань судин серця при інфаркті міокарду;

-        біля 200 додаткових імплантацій штучних водіїв ритму серця (встановлення кардіостимуляторів);

-        близько 100 операцій на судинах головного мозку;

-        біля 1000 інших діагностичних обстежень.

Як поінформував Богдан Леськів, завдяки тому, що в лікарні відтепер є два ангіографа, є можливість за допомогою апарату використовувати методики лікування в торакальній хірургії (селективний тромболізис) з метою підведення спеціального препарату для розчинення тромбу в легеневих артеріях, а також в гінекології, урології та інших спеціальностях.

У нас в області щороку реєструється близько 1000 випадків гострого коронарного синдрому з розвитком інфаркту міокарда. Нова агіографічна система використовуватиметься для надання сучасної високоспеціалізованої допомоги пацієнтам в цілодобовому режимі  7 днів на тиждень, 365 днів на рік.

Процедури за допомогою ангіографа зменшують інвалідизацію, перебіг недуги та тривалість перебування пацієнта в стаціонарі.