Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Волонтери з Канади передали в лікарні Житомирщини дефіцитні медзасоби

Волонтери з Канади передали в лікарні Житомирщини дефіцитні медзасоби

Новини лікарні    10 Червень, 2022
Волонтери з Канади передали в лікарні Житомирщини дефіцитні медзасоби
 

"Фонд громади Житомира" передав Житомирській обласній клінічній лікарні гуманітарну допомогу від волонтерів з Канади. У переліку – медзасоби, ліки та обладнання, у тому числі, і те, яке нині в Україні вважається дефіцитним. Про це Суспільному розповів представник Фонду Олексій Бжезицький.



За його словами, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну це друга за рахунком медична допомога цій лікарні, яку передають у таких обсягах.

"Сьогодні ми традиційно привезли допомогу для обласної лікарні. Також частину вантажу ми передамо для потреб трьох районних лікарень. Все потрібне зібрали наші партнери-волонтери із Канади. Вони збирали це спеціально для медичних закладів України. Це вже друга така гуманітарна допомога, яка надходить із Канади, із провінції Альберта. Для обласної лікарні перша допомога була у квітні. У той період якраз було багато поранених", – говорить Олексій Бжезицький.

"Зрозуміло, що під час війни лікарні – це саме ті заклади, куди потрапляють люди, які постраждали: і військові, і цивільні, – каже керівниця "Фонду громади Житомира" Жанна Соловйова. – Те, що сьогодні передали із Канади – це обладнання, яке попросили у хірургічному відділенні. Це йде як запит".

"По-перше, є багато речей, які потрібні в лікарнях, які є дефіцитом в Україні. По-друге, є багато речей, які ми застосовуємо у нашій медичній практиці. Це речі закордонного виробництва і дістати їх зараз дуже проблемно. Тому така допомога для нас є надзвичайно важливою. Більше того – будь-яка допомога для нас завжди є в нагоді. З початку війни наша лікарня отримували допомогу від представників 15-20 волонтерських організацій. І потреби сьогодні не змінюються. Ми лікуємо хворих, ми потребуємо допомоги і від неї ніколи не відмовляємося", – розповів медичний директор обласної клінічної лікарні Віталій Хоменко.

ВІДЕО Волонтери з Канади передали в лікарні Житомирщини дефіцитні медзасоби