Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Фонд громади Житомира передав обласній клінічній лікарні дороговартісне обладнання

Фонд громади Житомира передав обласній клінічній лікарні дороговартісне обладнання

Новини лікарні    1 Червень, 2022
Фонд громади Житомира передав обласній клінічній лікарні дороговартісне обладнання
 

Фонд громади Житомира продовжує допомагати Житомирській обласній клінічній лікарні імені О. Ф. Гербачевського. Наприкінці травня представники Фонду на чолі з головою правління Жанною Соловйовою передали лікувальному закладу дороговартісне і дуже потрібне обладнання.



Співпраця Фонду громади Житомира з відділенням ортопедії і травматології обласної клінічної лікарні розпочалася в середині березня 2022 року. В той час у лікувальному закладі вже перебувало багато поранених військових та цивільних із Київської області. Під час спілкування з координатором медичного напрямку Фонду громади Житомира Олексієм Бржезицьким завідувач відділення ортопедії і травматології № 2 Валерій Яковлев висловив побоювання, що якщо ситуація погіршиться, то їхні медики не в змозі будуть надавати у повному обсязі необхідну допомогу через відсутність достатньої кількості апаратів зовнішньої фіксації.

Дізнавшись про цю проблему, Фонд громади Житомира почав активно шукати серед своїх друзів, партнерів, знайомих можливість одержати це обладнання. Завдяки моїм особистим зв’язкам із доктором Дженніфер Джерелі з клініки Огайо нам вдалося включити обласну клінічну лікарню в список на отримання зовнішніх фіксаторів, – розповів Олексій Бржезицький.

І ось, днями партія ортопедичного і травматологічного обладнання була успішно доставлена в 5 міст України, в тому числі у Житомир. Ця допомога надійшла завдяки спільним зусиллям британської компанії Smith+Nephew та її американського підрозділу Smith+Nephew Orthopaedics, французької інженерно-консалтингової компанії Egis, українського підрозділу Egis, які забезпечували логістику, американської благодійної агенції Medwish International, SIGN Fracture Care International та хірурга-ортопеда Dr. Jennifer Jerele з клініки Огайо.

Це четверта вдала відправка травматологічного обладнання в Україну. Наша команда продовжує працювати над наступною.

Ми і надалі докладатимемо зусиль, щоб наша організація була мостом між лікарями Житомира і їх західними колегами задля співпраці, налаштування діалогу професіоналів у швидкому вирішенні нагальних потреб.

Наш Фонд вбачає одним зі своїх пріоритетних завдань допомогу лікарям і лікарням у забезпеченні необхідними матеріалами, – зазначає Олексій.

Дякуємо нашим партнерам, які відгукуються на звернення й ініціативи Фонду громади Житомира. Щоб підтримати українців, долучаються цілі компанії з різних країн світу. Тож наша співпраця – це гарний приклад того, як громада вирішує нагальні питання, стукаючи у різні двері і знаходячи там розуміння і підтримку.