Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Одному із лісівників Житомирщини, який підірвався на міні, зробили дві операції – стан важкий

Одному із лісівників Житомирщини, який підірвався на міні, зробили дві операції – стан важкий

Новини лікарні    24 Липень, 2022
 

Лікарі Житомирської обласної лікарні імені Олександра Гербачевського провели вже дві операції Олександру Зайчуку – одному із шести поранених лісівників, які 14 липня підірвалися на міні у Заліському лісництві Народицької громади. Про це Суспільному розповів Віталій Слодковський, лікар опікового відділення обласної лікарні.



За його словами, першу операцію провели 16 липня, другу – 18 липня.

"Пацієнту зробили два оперативних втручання із забезпечення периферійного кровообігу, а також видалення некротичних тканин з верхніх та нижніх кінцівок. Також долучились колеги-нейрохірурги та окулісти, які видаляли сторонні тіла з очей і голови", – розповів Віталій Слодковський.

За словами завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії Миколи Біляса, у пацієнта було пошкоджене обличчя, очні яблука, опіки шкіри.

"Після обстеження хворому була призначена інфузійна терапія", – каже Микола Біляс.

Лікарі кажуть, що після операцій стан Олександра Зайчука важкий, пацієнт потребує ще декількох хірургічних втручань. Олександру планують операцію з пересадки шкіри. Підтримує чоловіка його дружина Лариса.

"Мій чоловік дуже постраждав, він обгорів, – каже Лариса. – Усього словами не можу передати. Дякую лікарям. Вони надали йому допомогу".