Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Сучасний апарат УЗД вартістю півтора мільйона гривень подарували обласній лікарні у Житомирі волонтери з Польщі

Сучасний апарат УЗД вартістю півтора мільйона гривень подарували обласній лікарні у Житомирі волонтери з Польщі

Новини лікарні    9 Червень, 2022
Сучасний апарат УЗД вартістю півтора мільйона гривень подарували обласній лікарні у Житомирі волонтери з Польщі
 

Апарат ультразвукової діагностики вартістю півтора мільйона гривень від волонтерів з Польщі передали сьомого червня обласній лікарні у Житомирі представники благодійного фонду "Справжні українці". Про це Суспільному розповіла співзасновниця фонду Ксенія Лавріна.



За її словами, сучасний апарат УЗД подарували польські друзі.

"Історія була така: наші польські друзі звернулися до нас із запитанням, чи є у нас у Житомирі потреба в УЗД апараті, – каже Ксенія Лавріна. – І так збіглося, що саме з урологічного відділення на наш благодійний фонд направили запит про те, що їм потрібні спеціалізовані речі і саме УЗД апарат".

"Цей апарат УЗД нам потрібен не тільки для діагностики, а й для оперативного втручання, – каже завідувач урологічного відділення Житомирської обласної клінічної лікарні Анатолій Сидорчук. – Наше урологічне відділення розгорнуто на 32 ліжка. Під час війни ми на 50 відсотків надаємо невідкладну допомогу нашим пацієнтам з урологічною патологією. У нашому відділенні є ще один УЗД-апарат. Ми на ньому проводимо тільки діагностику, але він старенький і вже не для всіх досліджень підходить".

Новий апарат дасть можливість проводити діагностику та операції з максимальною точністю.

"Це більш новітнє обладнання, – каже Анатолій Сидорчук. – Воно для нас має дуже велике значення. Наприклад, дійти до органа 10-12 сантиметрів і дійти до органа вісім міліметрів – це є різниця. І те, що пацієнт після відкритих операцій лежить 10-12 днів, а тут пацієнт може вже на другий день йти до дому. Без такого обладнання проводити високотехнологічні операції вже неможливо. Такий апарат пришвидшує одужання пацієнтів, мінімізує ліжкодень. Це ефективне обладнання, яке нам допоможе ефективно надавати допомогу і військовим, і всім нашим пацієнтам. Лікування й діагностика є безкоштовними".

ВІДЕО Сучасний апарат УЗД подарували обласній лікарні у Житомирі волонтери з Польщі