Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Відкрито реконструйоване відділення нефрології з ліжками інтенсивної терапії

Відкрито реконструйоване відділення нефрології з ліжками інтенсивної терапії

Новини лікарні    13 Травень, 2021
 

На відкриття відділення нефрології завітали голова обласної ради Володимир Федоренко разом з заступниками Олегом Дзюбенко та Володимиром Ширмою, голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, депутати обласної ради.



«За ініціативою керівництва області та розуміння депутатським корпусом Житомирської обласної ради важливості забезпечення якісної нефрологічної допомоги пацієнтам із різними ступенями хронічної ниркової недостатності, вдалося нарешті здійснити довгоочікувану реконструкцію. З цією метою використано 2,5 млн грн із коштів обласного бюджету та 1,0 млн грн коштом благодійників. Відтепер відділення нефрології є одним із небагатьох в Україні, де поряд із загальними ліжками (їхня кількість 34), також розгорнуті ліжка інтенсивної терапії (дві лікарняні палати на 6 ліжок). Останні устатковані моніторами спостереження за станом пацієнтів, інфузоматами, дефібрилятором, електрокардіографом, електричними відсмоктувачами тощо», - зауважив Володимир Федоренко.

«Пріоритетним напрямком роботи відділення нефрології є лікування пацієнтів із гострим та хронічним гломерулонефритом. Як правило, сюди госпіталізуються хворі, у яких ниркова хвороба перебігає на тлі аномалій розвитку сечової системи, сечокам’яної хвороби, цукрового діабету, гіпертонічної хвороби, інфекційних та імунних захворювань тощо. Лікування проводиться відповідно до сучасних клінічних протоколів та медичних стандартів діагностики і терапії», - наголосив Богдан Леськів. «Окрім цього, у відділенні нефрології проводиться додіалізна підготовка пацієнтів, які потребують замісної терапії за допомогою апаратів штучної нирки: стабілізація стану хворих, створення артеріовенозної фістули з наступним проведенням хронічного гемодіалізу, імплантація двоканального судинного катетера для проведення термінового гемодіалізу, імплантація в черевну порожнину катетера для проведення перитонеального діалізу. Є можливість проведення ургентного гемодіалізу завдяки використанню мобільного апарату штучної нирки DIAPAST»

"Це вже 18 відділення,  що було відремонтовано за останні 5 років у лікарні. Цим ми можемо пишатися! Тут і нові меблі і нове обладнання... Проте, сподіваюсь, ми і надалі не будемо зупинятися і продовжуватимемо реконструкції. І після восьмої каденції вже будемо казати, що всі відділення даної лікарні відремонтовані!" - зауважив Володимир Ширма.

Комунальне некомерційне підприємство «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради (далі – КНП «Обласна лікарня») є провідним багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом Житомирської області.

Одним із важливих напрямків діяльності закладу є надання високоспеціалізованої медичної допомоги пацієнтам із захворюваннями нирок, яке здійснюється у відділенні нефрології (завідувачка Біляс А.П.).

В Житомирській області перебувають на обліку понад 19 тис. осіб із хронічними захворюваннями нирок, в т.ч. 1100 пацієнтів із вираженою нирковою недостатністю.

Відділення нефрології бере активну участь в реалізації уже в поточному році в КНП «Обласна лікарня» програми впровадження трансплантації органів людини, зокрема, нирки. Особи з-поміж кандидатів в реципієнти та в донори нирки можуть пройти в ньому детальне обстеження.

Реконструйоване відділення нефрології на днях успішно пройшло аудит служби інфекційного контролю «Чиста лікарня – безпечна для пацієнта», яким засвідчена його повна відповідність всім санітарно-проти епідемічним вимогам, до речі, це вже 14-й за ліком підрозділ лікарні, що отримав сертифікат відповідності. Отже, умови для пацієнтів щодо перебування у відділенні та лікування, а також умови для роботи персоналу докорінно поліпшилися. Варто відзначити, вказане досягнуто без збільшення чисельності працівників відділення.

Відео з відкриття реконструйованого відділення нефрології з ліжками інтенсивної терапії