Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

ГоловнаНовини → Володимир Ширма відвідав Обласну клінічну лікарню ім. О. Ф. Гербачевського

Володимир Ширма відвідав Обласну клінічну лікарню ім. О. Ф. Гербачевського

Новини лікарні    11 Травень, 2021
 

Заступник голови обласної ради Володимир Ширма здійснив робочий візит до комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради.



В ході візиту він ознайомився із матеріально-технічною базою та поспілкувався з генеральним директором закладу Богданом Леськівим.

Лікарня надає практично усі види високоспеціалізованої сучасної медичної допомоги, має вищу акредитаційну категорію і, за оцінкою Міністерства охорони здоров’я України, входить до  першої п’ятірки найкращих обласних лікарень України.

За сучасними стандартами у лікарні зроблене відділення неврології з блоком інтенсивної терапії, що працює цілодобово і налічує 30 ліжок.

«Відділення вже пройшло аудит і визнане Міжнародною організацією з інфекційного контролю, готуються документи на відзнаку «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»», - зазначив Богдан Леськів.

У лікарні працює потужна киснева станція, що складається з двох кріоємкостей 3 і 2,6 метра кубічних, і може забезпечити киснем всіх пацієнтів закладу.

Також під час перебування у лікарні Володимир Ширма оглянув приймально-діагностичне відділення з розділенням потоків надходження планових та ургентних пацієнтів та блоком інтенсивної терапії; відділення реанімації, інтенсивної терапії та відділення анестезіології.

Щороку в стаціонарі лікарні проводиться до 16000 операцій за всіма хірургічними профілями, включно із операціями на відкритому серці із застосуванням штучного кровообігу та біля 2500 амбулаторних хірургічних втручань.

За словами директора закладу, цього року в лікарні планують відкрити ще одну операційну для відділення кардіохірургії та трансплантології. «І тоді, при необхідності, зможе працювати одразу дві бригади: одна на пересадку серця, інша - на пересадку нирки», - зазначив Богдан Леськів.

Нагадаємо, що амбітні плани медзакладу на 2021 рік генеральний директор лікарні вже озвучував 21 січня під час засідання медичної ради, участь у якому взяв голова обласної ради Володимир Федоренко.

«Ми отримали ліцензію на трансплантологію і вже взяли у штат двох лікарів-трансплантологів. Ще двоє трансплантологів зараз проходять стажування. У першому півріччі 2021 року сподіваємось провести першу пересадку нирки та серця», - казав тоді Богдан Леськів.